איך להציג את החולשות והכישלונות שלנו בראיון עבודה?

איך להציג חולשות בראיון עבודה

קודם כל, למה? למה השאלה הזאת חייבת להיות בכל ראיון?!

אין מה לעשות, אנחנו חבילה, לטוב ולרע והמנהל/ת הפוטנציאליים שלנו רוצים לדעת בדיוק מה הם מקבלים.

כמה טיפים שיעזרו לכם לצלוח את השאלה המכשילה

1. קחו אחריות

אפשר לחשוב בתום לב, שאם אני אספר על פאדיחה שהייתי חלק ממנה אבל היתה באשמתו של קולגה שלי, אז אני יוצאת בסדר. טעות. גם אם באמת זאת לא היתה אשמתכם, זה יצטייר כאילו זאת בטוח היתה אשמתכם ואתם לא יודעים לקחת אחריות. תשובה כזאת, חד משמעית תגרום לדחייה שלכם, ואני לא מגזימה. אף מנהל לא רוצה עובד שלא יודע לקחת אחריות על טעויות.

לכן, תמיד תספרו על פאדיחה שנעשתה באשמתכם, תקחו אחריות.

2. תספרו מה למדתם 

נכשלנו, לא נעים. אבל מכל כשלון צומחת למידה ואסור לנו לשכוח לספר עליה. נכון שהמראיין ביקש לשמוע על כשלון או חולשה, אבל זאת ההזדמנות שלכם להרים לעצמכם. תסבירו איך אתם מתמודדים עם החולשה, מה למדתם מהכשלון שעזר לכם להשתפר בפעם הבאה. המראיינים יוצאים מנקודת הנחה שאתם נכשלים, מה שמעניין זה מה תעשו כשהכשלון יגיע, האם תפנימו, תלמדו מטעויות ותשתפרו? זה מה שמראיין רוצה לדעת. 

3. תתכוננו מראש

איך לבחור את החולשה המנצחת בראיון?

החולשה צריכה להיות רלוונטית לתפקיד אליו אתם מתראיינים, אבל לא ברמה שמעידה על חוסר התאמה. 

למשל, אם אתם מתראיינים לתפקיד PPC, חולשה מנצחת יכולה להיות “כשיש לחץ אני מאוד משימתי ויכול לפספס פרטים קטנים, אז אני דואג תמיד לסמן לי את הדברים הקריטיים שאסור לי לפספס כדי לא לעשות טעויות קריטיות.”

החולשה רלוונטית לתפקיד, נתתי דרך התמודדות ומומלץ תמיד להוסיף דוגמה מוצלחת להתמודדות עם החולשה כדי להרגיע הרמטית את המראיין.

4. קחו ת’זמן לחשוב

לא חייבים לענות מיד, קחו כמה דקות לחשוב ברוגע מה החולשה או הכשלון הרלוונטי שאתם רוצים לשתף. גם אם התכוננתם מראש והכנתם דוגמה, קורה שאנחנו מבינים בזמן הראיון שהדוגמה שלנו לא מתאימה לחברה, לתפקיד או למראיין הספציפי. קחו כמה דקות, זה נותן תחושה שיש לכם בטחון ואתם מרגישים בנוח גם עם הצדדים הלא מזהירים שלכם.

5. כל הקלפים על השולחן 

לפעמים יש לנו חולשה שקשה לא לשים לב אליה. זאת יכולה להיות חולשה אישיותית שבאה לידי ביטוי במהלך הראיון – למשל, אם אתם ביישנים זה יבוא לידי ביטוי בראיון ויכולים לחשוב שיש בעיה של אסרטיביות. זאת יכולה להיות חולשה שהיא משתמעת מהניסיון או הרקע שלכם – למשל, אם עבדתם כעצמאיים במשך כמה שנים ועכשיו אתם מחפשים עבודה כשכירים, המשמעות היא שיכול לעלות קושי עם קבלת סמכות.

מה עושים? שמים את החולשה על השולחן.

אם זה שם, המראיין בטוח ישים לב ולכן, גם אם לא שואלים אתכם אתם חייבים לשים את הדברים על השולחן.

זה יכול להיות עם קריצה או בהומור אבל זה חייב לקרות.

למשל, “זה נכון שאני ביישן ולוקח לי קצת זמן להיפתח (חיוך), אבל אני מבטיח כשזה מגיע למקומות מקצועיים אני יודעת להתעקש על מה שחשוב. למשל…” ואז כמובן שחובה להוסיף דוגמה מוצלחת לאסרטיביות שלכם בעבודה.

והטיפ הכי חשוב

אם למראיין יש ספק, אין ספק שלא תתקבלו

המראיין צריך לצאת מהראיון בתחושה שהוא קיבל מענה לכל סימני השאלה שאתם העליתם לו.

המצב הכי גרוע אחרי ראיון זה שהמראיין לא יודע אם אתם מתאימים. עדיף שידעו שאתם לא מתאימים, ואז הדחייה היא אמיתית ומנומקת ואפשר ללמוד ממנה. כשאתם מקבלים דחייה כי לא סגורים עליכם סימן שאולי פספסתם הזדמנות מהסיבה הלא נכונה. 

עדיף לתת תשובה מנומקת ומעמיקה על חולשה מאשר לענות בשטחיות כדי להימנע ממבוכה או מהתעסקות בחולשה. 

חולשה נותנת לכם הזדמנות להעיד על חוזקה – אתם יודעים להתמודד עם החולשות שלכם בהצלחה

הסילבוס עוד שניה אצלך :)

השאירו פרטים ויועצת הקורס תחזור אליך בהקדם

רוצים להקפיץ את הקריירה?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

דילוג לתוכן